Technofeed voersystemen

AHC Cawi: Degelijk, Duurzaam en Doelmatig

“The intelligent feeder”

Een van onze specialiteiten is ACF Technofeed. Dit is een volautomatisch voedersysteem geschikt voor individuele zeugen of voor dieren die in groepen gehouden worden. Het systeem combineert nauwkeurig voeren met slimme oplossingen voor het uitdoseren van de juiste hoeveelheid voer per dier of per groep. Zo kan de gewenste hoeveelheid aangepast worden aan de behoefte en het gedrag van het individuele dier. Het ACF Technofeed systeem is een voedersysteem dat gebaseerd is op het langzaam uitdoseren van porties voer, zodat de dieren in alle rust de kans krijgen hun eigen portie voer te nuttigen. Hierdoor is het systeem uitermate geschikt voor zeugen in de groephuisvesting, maar ook in de kraamstal en dekstal wordt deze manier van voederen met succes toegepast. Uit ervaring weten wij inmiddels dat de voeropname in de kraamstal met dit systeem beduidend beter is als bij traditionele systemen. Grotere voeropname, betere conditie betekend direct een hogere melkproductie. Hierdoor is het geboorte- en speengewicht van de biggen beduidend hoger. Het bedienen en het instellen van de dosering gebeurt buiten het hok. Dit maakt het niet alleen eenvoudiger voor de varkenshouder, maar het is bovenal ook hygiënischer omdat op deze manier besmettingsgevaar tot een minimum wordt beperkt. Het ACF TF systeem is tevens op vele bestaande soorten transport systemen te installeren en kan gemakkelijk uitgebreid en aangepast worden. Doe uzelf en uw dieren niets te kort. Kies voor het meest intelligente voersysteem en haal met minimale arbeid het maximale rendement. Voor meer informatie of specificaties neem contact op met AHC Cawi Staltechniek of vraag uw dealer.

Technofeed Voersysteem AHC Cawi Staltechniek Stalinrichting Varkens

Individueel voeren

Individueel voeren bestaat uit 1 hoofdunit TF1000 en diverse afroepunits TF 100. De meest gebruikte kraamstalvoedering. In deze TF1000 hoofdunit worden de porties in grammen per zeug/per voerbeurt voorgeprogrammeerd. Dit aan de hand van diverse voer-curves. Deze curves zijn vrij programmeerbaar. Het verdient aanbeveling meerdere curves voor bv gelten, oudere zeugen, magere en vette dieren op te slaan. Dit verhoog het bedieningsgemak aanzienlijk. Het werken met Technofeed erg gemakkelijk en snel te leren. Vanaf de centrale TF1000 sturing worden de individuele TF100 units d.m.v. een speciale communicatie kabel verbonden met de controle unit.  De diverse voertijden worden ook hier bepaald. Indien u gebruik wilt maken van handmatig starten van een voertijd kan dit via de electronica. Wij raden echter aan een “HANDSTART KNOP” per afdeling of per werpgroep te plaatsen. Dit maakt de controle veel gemakkelijker. Deze handstart kan ook automatisch de volgende starttijd vervangen. De ingestelde curve wordt hierdoor niet gestoord.

Technofeed Voersysteem AHC Cawi Staltechniek Stalinrichting Varkens

Per hok is er een afroepunit TF100 beschikbaar, waarmee men bij de zeug wijzigen en correcties kan doorvoeren. Ook de diverse start tijden en voerbeurten worden hier ingesteld. D.m.v. deze TF100 kiest met ook de juiste, bij dat dier passende voercurve. Hier wordt ook de start van een curve op de werpdag gestart en worden de nodige correcties doorgevoerd. Tevens kan hiermede elke hok afzonderlijk stop worden gezet. Daarnaast kan men hiermede ook de dosator leegdraaien of op een schoonmaak stand zetten. Ook tijdens het voerproces kan men de stappen nog veranderen.

Technofeed Voersysteem AHC Cawi Staltechniek Stalinrichting Varkens

Dosator

De ACF-TF dosators zijn verkrijgbaar met een inhoud van 6L en 10L. Het geheel bestaat uit een spatwaterdicht kunststof reservoir welke aan de bovenzijde middels een afsluitbare aftap aan een buisvoer circuit van 50.8 mm of 60 mm gemonteerd wordt.

Uitdosering gebeurt door middel van een horizontale kunststof vijzel (aan de onderzijde) welke aangedreven wordt door een – buiten het reservoir geplaatste – 12V elektromotor, welke eveneens is voorzien van een spatwaterdichte beschermkap. Uitdoseren kan naar keuze in de richting links of rechts. De verbinding tussen dosator en valpijp dient trillingsvrij op het hok gemonteerd te worden. Een aansluitkabel is reeds voorgemonteerd. 

Specificaties

  • ACF TF systeem werkt op 12 Volt, dit is een veilige spanning voor mens en dier.
  • Mogelijkheid tot het flexibel verhogen of verlagen van de voederdosering/grootte van de porties.
  • Mogelijkheid tot zogenaamd pauze voeren, waarbij de porties met tussenpozen worden uitgedoseerd. Dit betekent vanzelfsprekend meer rust tijdens het eten en een betere voeropname.
  • Handmatig starten of via ingestelde tijden.
  • Het systeem is door de varkenshouder eenvoudig zelf te kalibreren, zo kan het systeem opnieuw worden ingesteld voor een ander soort voer.

Groepshuisvesting

Het voeren van een groep zeugen gebeurt via hetzelfde principe. Echter worden nu de individuele porties per voertijd voor een groep dieren bepaald. Ook hierbij is per hok/groep een afroepunit (voor max. zes zeugen) en afroepunit (voor max. 20 zeugen) beschikbaar, waarmee men precies de juiste voercyclus kan afstemmen op de dieren. Elk dier in een groep krijgt hierbij hetzelfde portie voer. Om elk individueel dier voldoende tijd om te eten te geven kan de portie voer per keer door middel van korte pauzes worden onderbroken. Een voerbeurt kan met een druk op de knop, of via ingestelde tijden worden gestart. Men hoeft dus niet bij elke voerbeurt aanwezig te zijn. Voor wijzigingen van de voerhoeveelheid hoeft u nooit in het hok, de instellingen kunnen naar keuze vanaf achter de zeug of vanuit de voorruimte gewijzigd worden. Zeugen hoeven dit systeem niet aan te leren en u zult versteld staan van de rust in uw stal.

Technofeed Voersysteem AHC Cawi Staltechniek Stalinrichting Varkens

Technische oplossingen voor de varkenshouderij

Bent u op zoek naar een technische oplossing voor de varkenshouderij, zoals stalinrichting of een voedersysteem. Dan wil AHC Cawi zich graag aan u introduceren. AHC Cawi staat bekend als een complete stalinrichter, die uit eigen ervaring advies en innovatieve oplossingen levert. De innovatieve technische producten van AHC Cawi worden over de gehele wereld geëxporteerd. AHC Cawi Staltechniek kijkt niet alleen naar de toekomst, maar werkt er vandaag al aan. Wilt u meer weten over onze mogelijkheden of onze gerenommeerde automatische voedersystemen? Wij ontzorgen u in het technische gedeelte zodat u bezig kunt zijn met het welzijn van uw dieren.

Handleiding Technofeed

Kijk voor uitgebreidere informatie over Technofeed en de verschillende opties en functies in onze handleiding. Deze is te downloaden door op de knop te drukken.

Over AHC Cawi

AHC Cawi Staltechniek in Hengelo is gespecialiseerd in stalinrichting voor varkens. Met meer dan 50 jaar aan ervaring beschikken we over een ruime kennis, waardoor we u vakkundige service kunnen bieden. Naast stalinrichting en automatische voersystemen richten we ons op constructiewerk, toelevering, plaatbewerking en buigwerk.