Vrijloop kraamhok

AHC Cawi: Degelijk, Duurzaam en Doelmatig

Kraamhokken, met optimale bewegingsruimte en voor de zeugen

Het bewegings-kraamhok. Totale oppervlakte 6,75m2. Een echte uitdaging! Door de uitgebreide bewegings- ruimte voor de zeug ca.(3,5m2) is het een hele opgave om het “dood liggen” van biggen zo veel mogelijk te vermijden.
Luchtinlaat voor de zeug is hierbij van cruciaal belang. Het liggedrag van de zeug is hierdoor te sturen. Onze doelstelling is het, om de uitgebreide voordelen van ons basis kraamhok zo veel mogelijk te behouden. En daar zijn wij aardig in geslaagd. De hokken in twee verschillende hoofduitvoeringen zijn allemaal dusdanig geconstrueerd dat het uitvalpercentage van de biggen zo laag mogelijk blijft. Beide modellen met specifieke voordelen, aangepast op de wensen en werkwijze van het bedrijf en/of de dierverzorger. Uiteraard is ook hier nagedacht over de “werkbaarheid” in het hok.

Het “SWING” model voor opstelling met de kop naar de muur. Minimale afmeting hierbij is 260 x 260 cm. (6,75m2). Bij dit model is het biggennest, uiteraard voorzien van vloerverwarming altijd dicht bij de zeug en bied de dierverzorger ook een behoorlijke werkruimte.

Het “KNIK” model met frontframe speciaal voor opstelling met de kop naar de gang. Minimale afmeting hiervoor is 225 x 300cm. (6,75m2) Bij dit model is het lig-gedrag van de zeug optimaal te sturen, zonder dat de ruimte beperkt wordt. De frisse neuzen ventilatie is hierbij ook eenvoudiger te realiseren.

Hekwerk rond de zeugen 110 cm hoog voorzien van “vluchtmogelijkheden” voor de verzorger. De moederdieren dienen uiteraard ook goed bereikt kunnen worden. De omwanding van de kraamhokken uit gladde kunststof panelen uit te voeren met wanden van 50cm hoog. Dit om de werkbaarheid in het hok en de bereikbaarheid van de dieren gemakkelijker te maken. Staanders en profielen voorzien van snel-sluitingen en de poorten hebben een handige “een hand bediening”

Watervoorziening wordt aangepast en toegespitst op de specifieke behoeften van de dieren. Drinknippels en/of drinkbakjes met korte leidingen voor zo veel mogelijk fris en vers water voor zowel de zeug als haar biggetjes. Voor het voeren van de zeug en ook voor de biggen ontwikkelde AHC CAWI Staltechniek speciale systemen om de conditie van moeder en de kleintjes te optimaliseren. Zie hiervoor de speciale pagina voedering.

ACS Roostervloeren, optimaal bewegings- en lig comfort voor zeug en biggen.

Onze hoogwaardige kunststof roosters zijn, zacht, warm en bieden de beste “stand” voor de dieren en een optimale bewegingsvrijheid voor de dieren. Voor het biggennest een  geïntegreerde vloer- verwarming met de beste warmte verdeling en gering energieverbruik. Voor de zeug een “koele” en stroeve ligruimte uit gietijzer met de beste afvoer van lichaamswarmte of een beton vloer, voor een nog betere stand van de zeugen. In combinatie met de “frisse neuzen” luchtinlaat is hiermede het lig gedrag van de zeugen sterk te beïnvloeden.

Hierbij geldt ook, betrek onze adviseurs vroegtijdig bij de plannen voor nieuwbouw of renovatie van uw stal, zij bekijken samen met U welke oplossing het beste past in uw situatie. 

Over AHC Cawi

AHC Cawi Staltechniek in Hengelo is gespecialiseerd in stalinrichting voor varkens. Met meer dan 50 jaar aan ervaring beschikken we over een ruime kennis, waardoor we u vakkundige service kunnen bieden. Naast stalinrichting en automatische voersystemen richten we ons op constructiewerk, toelevering, plaatbewerking en buigwerk.