Huisvesting Kraamstal

AHC Cawi: Degelijk, Duurzaam en Doelmatig

De kraamafdeling, oogappel van het bedrijf.

De kraamafdeling is de oogappel van elk bedrijf. AHC Cawi maakt er iets moois van. De hokken in de kraamstal zijn dusdanig geconstrueerd dat het uitvalpercentage van de biggen zo laag mogelijk blijft. Daarnaast is gezorgd voor optimale bereikbaarheid van de dieren door de verzorger. Speciaal gevormde afwijzers, valbeugels en de verstelbare achterpoort zorgen voor optimaal comfort voor zeug en biggen. De biggen kunnen het uier van de moederzeug altijd goed bereiken. Door de speciale vorm heeft de zeug meer ligruimte en een groter lig-comfort. De dieren kunnen eenvoudig over vers voer en fris drinkwater beschikken. “Frisse neuzen ventilatie” is bij alle uitvoeringen mogelijk. Daarnaast is gezorgd voor optimale bereikbaarheid door een verlaagde achterkant en speciale achterpoort. Binnen ons leveringsprogramma vindt u “universele” kraamhokken met steunvoeten en de z.g.n. vrijdragende modellen. Beide geschikt voor zowel rechte als schuine opstellingen.

Thumbnail Huisvesting Kraamstal AHC Cawi Stalinrichting Varkens

Kraamhokken ‘universeel’

De naam zegt het al, deze zijn universeel toepasbaar voor vrijstaande opstelling en/of opstelling met kop tegen een muur of wand. Standaard afm. 260 x 200 cm. maar ook vele “custom-made” varianten zijn mogelijk. Maatwerk voor optima forma.

Kraamhokken ‘Vrijdragend’

Vrijdragende kraamhokken bieden de verzorger nog meer bedieningsgemak, maar zijn niet in elke situatie toepasbaar omdat de constructie vraagt om een zware muurverankering. Standaardafmetingen zijn 240 x 200cm voor schuine- en 250 x 180 cm. voor rechte opstelling. 

Omwanding van het kraamhok, deze is naar keuze uit te voeren met gladde en lichtgekleurde, kunststof wanden van 50- of 75cm hoog. Staanders en profielen voorzien van snel-sluitingen en de poorten hebben een handige “een hand bediening”
Watervoorziening wordt aangepast en toegespitst op de specifieke behoeften van de dieren. Drinknippels en/of drinkbakjes met korte leidingen voor zo veel mogelijk fris en vers water voor zowel de zeug als haar biggetjes.
Voor het voeren van de zeug en ook voor de biggen ontwikkelde AHC CAWI Staltechniek speciale systemen om de conditie van moeder en de kleintjes te optimaliseren. Zie hiervoor de speciale pagina voedering.

De AHC Cawi kraamhokken zijn ook verkrijgbaar in een uitvoering voor vrijlopende zeugen. Het bewegings-kraamhok. Zie hiervoor vervolg pagina,s. Betrek onze adviseurs vroegtijdig bij de plannen voor nieuwbouw en/of renovatie van uw stal, zij bekijken welke oplossing in uw bedrijfssituatie de beste is.

                                                                                                

ACS Kraamstal roostervloeren, voor optimaal comfort voor zeug en biggen.

Naast de overbekende stalen driehoek- en gietijzeren roosters voor half-rooster hokken en de kunststof roosters voor volledig-rooster hokken levert AHC Cawi ook een combi vloer in diverse uitvoeringen. Bij uitstek geschikt voor het kraamhok met volledig rooster. Kwalitatief hoogwaardige kunststof roosters zijn, zacht, warm en bieden een goede grip en een optimale bewegingsvrijheid voor de biggen. Ook optimaal is het geïntegreerde verwarmingssysteem in deze vloeren. Stabiele verwarmingspanelen waar zelfs de zeugen overheen kunnen lopen. Uit onafhankelijk onderzoek is dit systeem als beste naar voren gekomen aangaande warmte verdeling en energieverbruik. Speciaal voor de kraamhokken is er de vloer met het “Zeugen Eiland” naar keuze al of niet verhoogd. Dit eiland is uit “koel” gietijzer met een speciaal hoog/laag profiel. Dit eiland is uit “koel” gietijzer met de beste afvoer van lichaamswarmte en een speciaal profiel voor een nog betere stand van de zeugen. Naar keuze is dit eiland te voorzien van een gedeeltelijk gesloten schouderplaat. Achter is het “Eiland” voor de zeug voorzien van een driehoekrooster voor de beste hygiene en mestdoorlaat. Meestal voorzien van een mestklep en als optie eventueel uit te voeren met een regelbare verwarmingsbuis voor tijdens het werpen van de biggen

Over AHC Cawi

AHC Cawi Staltechniek in Hengelo is gespecialiseerd in stalinrichting voor varkens. Met meer dan 50 jaar aan ervaring beschikken we over een ruime kennis, waardoor we u vakkundige service kunnen bieden. Naast stalinrichting en automatische voersystemen richten we ons op constructiewerk, toelevering, plaatbewerking en buigwerk.