Droogvoer

AHC Cawi: Technische Lösungen für eine Erfolreiche Schweinehaltung.

ACF voederautomatisering

Het ACF-droogvoersysteem is gebaseerd op de speciale-geharde ACF-transportketting met nylon meenemers in een 60mm ‘Magnelis’ buis. Nylon bochten met gietijzeren wielen zorgen voor een probleemloos voer transport.  Al vele jaren gewaardeerde kwaliteit, aangevuld met de nieuwste technieken voor aansturing en voerdosering maken van het ACF-voersysteem de ideale hulp in uw stal.

Een RVS aandrijfunit met 400V-1,5KW-E-motor met reductor, voorzien van automatische spaninrichting en breuk beveiliging. Het systeem wordt vanuit de silo gevuld met een flexibele aanvoerspiraal aangedreven door een 400V-0,75KW-E-motor. Volbad verzinkte voeropname hopper voorzien van extra overloop- beveiliging en automatische afslag met sensor in het cirquit. Alles verbonden met de ACF Feedmatic controller zorgen voor een bedrijfzekere oplossing in elke situatie.

Voor de voedering van zeugen bieden wij de traditionele volume dosators al of niet met een motorgestuurde bediening en RVS valpijpen tot in de trog met klemmen voor aan de inrichting. AHC Cawi huisvesting en ACF Voedersystemen zijn altijd op elkaar afgestemd. In de huidige tijd worden de traditionele systemen uitgevoerd of aangevuld met de nieuwste elektronische snufjes zoals het ACF Technofeed systeem voor individuele-zeugen en voor zeugen in groepen. Zie hiervoor de specifieke pagina.

Thumbnail Droogvoer AHC Cawi Stalinrichting Varkens

Biggen en vleesvarkens

Voor de voedering van biggen en vleesvarkens wordt het transportsysteem voorzien van afsluitbare aftappen. Deze aftrappen zijn te voorzien in diverse mogelijkheden van handmatig tot pneumatisch bediende aftappen. Voor het voeren van meerdere voersoorten per voederbak kan gebruik gemaakt worden van hele simpele systemen. Bijvoorbeeld meerdere voerlijnen naast elkaar, met een gecombineerde valpijp in de voederautomaat.  In combinatie met de ACF Easyfeed besturing kunnen ook meerdere voersoorten met slechts één voerlijn gevoerd worden. Elk voersoort met een aparte aanvoerspiraal vanuit de betreffende silo. Het vervolgens verstellen van voresoort kunt u ook handmatig als ook pneumatisch bedienen.

Huisvesting Vleesvarkens - AHC Cawi Staltechniek Stalinrichting Varkens

ACF Tronic is nog weer een stap verder. Hierbij wordt de aansturing van de diverse aanvoerspiralen d.m.v. frequentieregeling gestuurd. Hierbij is het tevens mogelijk twee voersoorten te mengen tot een extra voersoort of voor een geleidelijke overgang van het ene naar het andere voer. Door pneumatisch gestuurde aftappen in combinatie met een standenschakelaar kan per afdeling of per rij een apart voer worden verstrekt.

Dit systeem voorziet in een onbeperkte voedering met volume dosering d.m.v. een telescopische valpijp per voederbak. Voor gerantsoeneerde voedering per trog of per voederbak dient u over te gaan naar een multi-fasen voedering met voerweging.

Over AHC Cawi

AHC Cawi Staltechniek in Hengelo is gespecialiseerd in stalinrichting voor varkens. Met meer dan 50 jaar aan ervaring beschikken we over een ruime kennis, waardoor we u vakkundige service kunnen bieden. Naast stalinrichting en automatische voersystemen richten we ons op constructiewerk, toelevering, plaatbewerking en buigwerk.