Over AHC Cawi

Degelijk, Duurzaam en Doelmatig

Wie zijn wij?

AHC Staltechniek in Hengelo (Gld) en Cawi Stalinterieur uit Zelhem – twee bedrijven gespecialiseerd in stalinrichting voor de varkenshouderij – fuseerden rond de eeuwwisseling tot één bedrijf: AHC CAWI Staltechniek. Met de enorme opgebouwde kennis, jarenlange ervaring en de – in eigen huis – ontwikkelde producten en systemen vulden beide bedrijven elkaar perfect aan. Wij staan dan ook bekend als een gedegen totaalinrichter, die u als ervaren partner met raad, daad en tal van innovatieve oplossingen terzijde staat.

Historie

AHC Cawi Steltechniek B.V. is begonnen als Cawi, welke is opgericht in 1969 en zich specialiseerde in de ontwikkeling en productie van huisvesting voor de varkenshouderij. In 2000 fuseerde Cawi met AHC Staltechniek. Een collega met eveneens jarenlange ervaring in dezelfde branche, voorzien van een eigen moderne en geautomatiseerde productieafdeling voor buis-staf en plaatstaal. Sindsdien fungeert het bedrijf onder de naam AHC Cawi Staltechniek B.V. en staat voor bewezen kennis en ervaring. Cawi Pigfarm Solutions is de divisie voor ontwerp en ontwikkeling van de staltechniek. Dit omvat naast de verschillende huisvestingsvormen ook de voer- en watervoorziening.

In de afgelopen 50 jaar hebben wij meerdere nieuwe producten en vindingen op de markt gebracht. Een bekend product van ons is “CARAS”; een voedingssysteem voor groepshuisvesting van biggen en vleesvarkens. Daarnaast ontwikkelde en vervaardigde AHC CAWI het ACF Technofeed” De ‘Intellegent feeder’, bedoeld voor groeps- en individueel voeren van zeugen.

AHC Cawi nu

Tot op heden is AHC Cawi Staltechniek bekend als de fabrikant van allerlei uitrustingen voor de varkenshouderij. Alle systemen zijn “D.D.D.”, oftewel duurzaam, degelijk en diervriendelijk en voldoen uiteraard aan de laatste EU-welzijnseisen en regelgeving. Tevens hebben wij de dierverzorgers niet vergeten. De systemen dienen uiteraard ook “ergonomisch” te zijn. Zelfs voor biologische productie is er de nodige kennis en ervaring. Hiervoor bieden wij speciale, hiervoor aangepaste huisvestingssystemen. Naast een compleet pakket stalinrichting, voer- en watervoorziening kan AHC CAWI Staltechniek ook uw stal-ontwerp verzorgen. Incl. advies voor klimaat- en mestafvoer systemen.

AHC Cawi Staltechniek B.V. in Hengelo is het enige bedrijf in Nederland dat zo’n breed scala aan mogelijkheden biedt. Wij zijn geen groot bedrijf, maar fungeren toch in meerdere landen als partner voor moderne staltechniek. Onlangs heeft het bedrijf projecten uitgevoerd in Duitsland, Bulgarije, Japan, China, Canada, Zuid-Afrika en Australië. Het bedrijf zal zich meer en meer richten op Oost-Europa en de Balkanregio.

Nedap Voersystemen AHC Cawi Staltechniek Stalinrichting Varkenshouderij Varkens Stallen Hengelo Toelevering Constructiewerk

Interesse opgewekt?

Neem gerust contact
met ons op!