Huisvesting biggenstal

AHC Cawi: Degelijk, Duurzaam en Doelmatig

De biggenstal, met perfectie tot in de kleinste details

Biggenhokken met on-gerantsoeneerde voedering kunnen worden uitgevoerd met droogvoerbak, gecombineerd met een drinkbakje, of met speciale groeps-feeders, voorzien van een eenvoudig, maar uniek voerdoseersysteem, waarbij de biggen al of niet zelf het voer en water mengen. Denk bij droogvoerbakken altijd aan de juiste verhoudingen vreetplaatsen en drinkers t.o.v. aantal dieren per hok. Gerantsoeneerd voeren met CARAS voor grote groepen biggen aan een lange trog is uniek in uitvoering en stuurmogelijkheden.

De AHC CAWI systemen zijn toepasbaar voor alle groepsgroottes en dus voor elk bedrijf. De afscheidingswanden van de biggenhokken zijn grotendeels van gladde lichtgrijze kunststof panelen met RVS profielen, staanders en draaideurprofielen. Roestvrijstaal en kunststof garanderen een lange levensduur en zijn vooral ook zeer eenvoudig te reinigen. Bedieningsgemak voor de poorten en eenvoudige afstelling van de feeders is vanzelfsprekend. Watervoorziening van de biggen in de biggenstal is van groot belang. Fris water en voldoende drink-plaatsen is een must. Hiervoor hebben wij eenvoudige rondpomp en/of spoelsystemen ontworpen voor zowel de drinknippels als de drinkbakjes. Drinkbakjes kunnen uiteraard altijd wat vervuiling geven.

Roostervloeren

ACS Roostervloeren, voor optimaal comfort

Naast de overbekende stalen driehoek- en gietijzeren roosters voor gedeeltelijk dichte vloeren, levert AHC Cawi ook de beste kunststof roosters in diverse maten en uitvoeringen, geschikt voor volledig roostervloeren. Ook zijn de diverse elementen verkrijgbaar in “G “ uitvoering deze zijn geheel of gedeeltelijk gesloten. Deze hoogwaardige kunststof roosters zijn, zacht, warm en bieden de beste “stand” en een optimale bewegingsvrijheid voor biggen. Ook optimaal is het geïntegreerde verwarmingssysteem in deze vloeren. Uit onafhankelijk onderzoek is dit systeem als beste en voordeligste naar voren gekomen. voor een nog betere stand van de zeugen. Eventueel is dit eiland te voorzien van een schouderplaat voorzien van extra koelmogelijkheden. 

Over AHC Cawi

AHC Cawi Staltechniek in Hengelo is gespecialiseerd in stalinrichting voor varkens. Met meer dan 50 jaar aan ervaring beschikken we over een ruime kennis, waardoor we u vakkundige service kunnen bieden. Naast stalinrichting en automatische voersystemen richten we ons op constructiewerk, toelevering, plaatbewerking en buigwerk.