Wegen en Mengen

AHC Cawi: Degelijk, Duurzaam en Doelmatig

Multifasenvoedering met voerweging

AHC Cawi levert volautomatische voedersystemen, waarbij het gebruik van diverse componenten en mengsels, u nog eens vele extra voordelen kan bieden. Aan de hand van uw eigen wensen, de grootte van uw bedrijf en uw manier van voeren is te bepalen welk voedersysteem het beste bij u past.

Het gehele voerproces wordt geregeld door de ACF Feedcom-Pro besturing. Vanuit de opslag in diverse silo’s worden d.m.v. een gewogen RVS menger voor elke trog het dagrantsoen aangemaakt. Uitdosering van het voer in de voederbakken en/of troggen d.m.v. 24V gestuurde, pneumatisch bediende voerventielen. U kunt zelf bepalen wat u wilt automatiseren, vanwege de flexibele opbouw van de systemen. Uitbreiden van het systeem blijft later altijd nog mogelijk.

Bij het systeem komt een uitgebreide registratie van voorraden en voerverbruik en is daarmee een handige management tool. Op elk moment kunt u inzien wat er gevoerd is en wat de dagelijkse kosten zijn. U beheerst zelf de samenstelling van het voer kunt altijd ingrijpen waar nodig.

Het CARAS-voersysteem is het geliefde systeem als het gaat om groepshuisvesting van biggen en vleesvarkens in groepen, met gerantsoeneerde droogvoedering. Deze biedt namelijk de beste groeiresultaten bij de laagste voederkosten. Ieder dier heeft hierbij een eigen vreetplaats. CARAS staat voor diervriendelijke huisvesting met een optimale voederconversie, maximale vleeskwaliteit en uniforme dieren.

Thumbnail Wegen AHC Cawi Stalinrichting Varkens

Dier weging

Om het rendement op uw investering te maximaliseren, is wegen van belang. Dit kan door een goed systeem worden gerealiseerd. Door dit systeem wordt het gewicht van de zeug wordt automatisch gewogen en geregistreerd. Dit ondersteunt de zeugenproductie d.m.v. nauwkeurig beheer van de conditie.

Een voordeel is dat verspilling van voer en over-/ondervoeding vrijwel niet voor zal komen. Tevens kan er tijdig worden gestuurd op optimale zeugenprestaties en uniforme tomen biggen die een optimaal geboortegewicht hebben, doordat iedere zeug naar behoefte wordt gevoerd. De opbouw van de conditie kunt u tijdens de gehele dracht bijhouden en sturen.

Wist u dat u 65 euro per zeug per jaar kan besparen, door te voeren op basis van precieze gewichten in plaats van schattingen qua lichaamsconditie. Iedere zeug kent namelijk een optimale gewichtsontwikkeling. Wanneer uw zeugen in optimale conditie zijn, zijn ze beter voorbereid op het werpen en een soepele overgang naar een productieve zoogperiode. Door nauwkeurig te zijn met voeding, minimaliseert u slechte zeugenprestaties, uitval en voerfouten. Het wegen van uw dieren is een perfecte manier om uw dieren te monitoren en op tijd bij te sturen.

Wegen Mengen AHC Cawi Staltechniek

Over AHC Cawi

AHC Cawi Staltechniek in Hengelo is gespecialiseerd in stalinrichting voor varkens. Met meer dan 50 jaar aan ervaring beschikken we over een ruime kennis, waardoor we u vakkundige service kunnen bieden. Naast stalinrichting en automatische voersystemen richten we ons op constructiewerk, toelevering, plaatbewerking en buigwerk.