Huisvesting kraamstallen

De kraamafdeling, de oogappel van het bedrijf.

Huisvesting Kraamstallen - AHC Cawi Staltechniek Stalinrichting Varkens

De kraamafdeling is de oogappel van elk bedrijf. AHC Cawi maakt er iets moois van. De hokken in de kraamstal zijn dusdanig geconstrueerd dat het uitvalpercentage van de biggen zo laag mogelijk blijft. Daarnaast is gezorgd voor optimale bereikbaarheid van de dieren voor de verzorger. Speciaal gevormde afwijzers, valbeugels en de verstelbare achterpoort zorgen voor optimaal comfort voor zeug en biggen. De biggen kunnen het uier van de moederzeug altijd goed bereiken. Door de speciale vorm heeft de zeug meer ligruimte en een groter lig-comfort. De dieren kunnen eenvoudig over vers voer en fris drinkwater beschikken. “Frisse neuzen ventilatie” is bij alle uitvoeringen mogelijk. Daarnaast is gezorgd voor optimale bereikbaarheid door een verlaagde achterkant en speciale achterpoort. Binnen ons leveringsprogramma vindt u “universele” kraamhokken met steunvoeten en de z.g.n. vrijdragende modellen. Beide geschikt voor zowel rechte als schuine opstellingen.

Kraamhokken 'universeel'

De naam zegt het al, deze zijn universeel toepasbaar voor vrijstaande opstelling en/of opstelling met kop tegen een muur of wand. Standaard afm. 260 x 200 cm. maar ook vele “custom-made” varianten zijn mogelijk. 

Vrijdragende kraamhokken bieden de verzorger nog meer bedieningsgemak, maar zijn niet in elke situatie toepasbaar omdat de constructie vraagt om een zware muurverankering. Standaardafmetingen zijn 240 x 200cm voor schuine- en 250 x 180 cm. voor rechte opstelling. Betrek onze adviseurs vroegtijdig bij de plannen voor nieuwbouw en/of renovatie van uw stal, zij bekijken welke oplossing in uw bedrijfssituatie de beste is. 

Omwanding van de kraamstal (veelal kunststof) is naar keuze uit te voeren met wanden van 50- of 75cm hoog. Waterleiding wordt aangepast en toegespitst op de specifieke behoeften van de dieren. Drinknippels en/of drinkbakjes met korte leidingen voor zo veel mogelijk fris water.

De AHC Cawi kraamhokken zijn ook verkrijgbaar in een uitvoering voor vrijlopende zeugen. Het bewegings kraamhok.

Roostervloeren,
voor optimaal
comfort

Naast de overbekende stalen roosters voor halfrooster-hokken levert AHC Cawi ook de beste kunststof roosters in diverse uitvoeringen, Bij uitstek geschikt voor volledig roostervloeren. Deze kwalitatief hoogwaardige kunststof roosters zijn, zacht, warm en bieden de beste “stand vastheid” voor de zeugen en een optimale bewegingsvrijheid voor biggen. Ook optimaal is het geïntegreerde verwarmingssysteem in deze vloeren. Stabile verwarmingspanelen waar zelfs de zeugen overheen kunnen lopen. Uit onafhankelijk onderzoek is dit systeem als beste naar voren gekomen aangaande warmte verdeling en energieverbruik. Speciaal voor recht opgestelde kraamhokken is er de vloer met het “Zeugen-Eiland” Dit eiland is uit “koel” gietijzer met de beste afvoer van lichaamswarmte en een speciaal profiel voor een nog betere stand van de zeugen. Naar keuze is dit eiland te voorzien van een gedeeltelijk gesloten schouderplaat. 

Thumbnail Vrijloop Kraamhokken AHC Cawi Staltechniek Stalinrichting Varkens