Vrijloop kraamhokken

Kraamhokken, met optimale bereikbaarheid 

De AHC Cawi kraamhokken zijn ook verkrijgbaar in een uitvoering voor vrijlopende zeugen. Het bewegings kraamhok. Een echte uitdaging! Door de uitgebreide bewegings- ruimte voor de zeug ca.(3,5m2) is het een hele opgave om doodliggers te vermijden.

Luchtinlaat voor de zeug is hierbij ook van cruciaal belang. Onze doelstelling is het, om de uitgebreide voordelen van ons basis kraamhok zo veel mogelijk te behouden. En daar zijn wij aardig in geslaagd. De hokken in twee verschillende hoofduitvoeringen zijn allemaal dusdanig geconstrueerd dat het uitvalpercentage van de biggen zo laag mogelijk blijft. Beide modellen met specifieke voordelen, aangepast op de wensen en werkwijze van het bedrijf en/of de dierverzorger. Uiteraard is ook hier nagedacht over de “werkbaarheid” in het hok.

Het “SWING” model voor opstelling met de kop naar de muur. Minimale afmeting hierbij is 260 x 260 cm. (6,75m2). Het “KNIK” model met frontframe speciaal voor opstelling met de kop naar de gang. Minimale afmeting hiervoor is 225 x 300cm. (6,75m2) Hierbij geldt, betrek onze adviseurs vroegtijdig bij de plannen voor nieuwbouw of renovatie van uw stal, zij bekijken welke oplossing het beste past in uw situatie. Omwanding van de kraamstallen (veelal kunststof) is naar keuze uit te voeren met wanden van 50- of 75cm hoog. Waterleiding wordt aangepast en toegespitst op de specifieke behoeften van de dieren. Drinknippels en/of drinkbakjes met korte leidingen voor zo veel mogelijk fris water.

Vrijloop Kraamhokken - Roostervloeren

Roostervloeren,
voor optimaal comfort

Deze hoogwaardige kunststof roosters zijn, zacht, warm en bieden de beste “stand” voor de dieren en een optimale bewegingsvrijheid voor biggen. Ook optimaal is het geïntegreerde verwarmingssysteem in deze vloeren. Uit onafhankelijk onderzoek is dit systeem als beste naar voren gekomen aangaande warmte verdeling en energieverbruik. Speciaal voor recht opgestelde kraamhokken is er de vloer met het “Zeugen-Eiland” Dit eiland is uit “koel” gietijzer met de beste afvoer van lichaamswarmte en een speciaal profiel voor een nog betere stand van de zeugen. Naar keuze is dit eiland te voorzien van een gedeeltelijk gesloten schouderplaat. In combinatie met de “frisse neuzen” luchtinlaat is hiermede het lig gedrag van de zeugen sterk te beïnvloeden.