top_auto 2.jpg
Niet meer weg te denken: voederautomatisering!

AHC CAWI Staltechniek beschikt over een scala aan mogelijkheden. Droogvoedering met eenvoudige transportsystemen tot volledig computergestuurde nstallaties met precisieweging. Tevens levert AHC CAWI volautomatische voedersystemen, waarbij het gebruik van diverse bijproducten u nog eens extra voordelen kan bieden. Een ACF voersysteem kunt u uitbreiden tot een echt “management tool”, het systeem is gebruiksvriendelijk, heeft zeer uitgebreide stuur- en controlemogelijkheden en is eenvoudig te bedienen.

ACF voedering d.m.v. buisvoedering met transportketting. Met aanvoerspiraal voor gecontroleerde voederhoeveelheid in het transportsysteem. Optimale flexibiliteit en altijd eenvoudig uit te breiden. De beste oplossing voor een lange levensduur. De elctronische besturing, welke tevens de aanvoerspiralen controleerd, bied de mogelijkheid het systeem te legen voor het opnieuw opstarten van het voerproces.

Voeraftap met afsluitschuif of keuzeschuif voor het voeren van meerdere soorten voer met een voerlijn. Uniek model bestaande uit twee delen. Eenvoudig te monteren zonder schroeven en bestand tegen water, condens of vuil. In combinatie met telescopische valpijp kan het voederniveau in de voederbakken geregeld worden.

Aandrijfunit met RVS kast en 400V-1,1KW E-motor voorzien van aut. spaninrichting en beveiligingsschakelaars. Zware kunststof bochten met gelagerd gietijzeren wiel.

 

Volume dosators 6-10L. voor meel en/of brok. Duurzame constructie met kogelafsluiting. Centrale bediening d.m.v. al dan niet geautomatiseerde liermotor. Ook de bediening van de keuzeschuiven kan door middel van deze liermotor met sensoren volledig geautomatiseerd worden.

 

Multifasen voedering voor biggen en vleesvarkens.

Volledig computergestuurd voersysteem met weger/menger voor meerdere voersoorten vanuit verschillende silo,s in verschillende verhoudingen en diverse groeicurves per hok of per groep.

RVS weger/menger met doseervijzel per voerlijn. voor meerdere cirquits op een weger gebruiken wij een tussenopslagbunker met uitdoseerschroef. Hierdoor wordt de voertijd annzienlijk ingekort.

Electro-pneumatisch voerventiel voor elk voerpunt met 24V. spoel.

 

BIO-FEED voor individuele zeugen en voor zeugen in groepen.

Electronische voerdosators met uitdoseervijzeltje voor het langzaam en gedoseerd voeren van voorgeprogrammeerde porties. Aangestuurd door een centrale computer voeren deze dosatoren, door middel van een afroepunit per groep dieren een voorgeprogrammeerde portie per dier. Voersnelheid aangepast aan de vreetsnelheid van de dieren daardoor ontstaat er meer rust in de groep.

Voor (kraam) zeugen is er de unieke “slow feed” electronische dosator. Deze TF dosator voert elk dier meerdere keren per dag een portie voer aangepast aan de vreetsnelheid van de dieren, dus minder voer in de trog en een betere voeropname. Bijsturen/aanpassen van het rantsoen kan direct bij elke individuele zeug.

Uniek is daarnaast het gepatenteerde CARAS voedersysteem voor biggen, vleesvarkens en opfokgelten. Ieder dier geniet hierbij een eigen vreetplaats. CARAS staat voor diervriendelijke huisvesting met een optimale voederconversie, maximale vleeskwaliteit en uniforme dieren.